În această perioadă, în care condițiile meteorologice de viscol şi ninsoare abudentă au afectat mai multe zone din ţară, între care şi judeţele Galaţi şi Brăila, urmând îndemnul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la iniţiativa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, în Eparhia Dunării de Jos au fost demarate mai multe acţiuni social-filantropice îndreptate către persoanele aflate în dificultate.

În acest context, în data 11 ianuarie 2017, prin implicarea preoţilor din cadrul Protoieriei Brăila şi a personalului de la Cantina Socială „Sfântul Cuvios Casian“ din municipiu au fost oferite pachete cu alimente, ceai cald, pături, pilote şi perne celor 152 de persoane fără adăpost aflate în grija Centrului Social de Găzduire în Regim de Urgență din municipiul Brăila.

Totodată, părintele Mircea Băncilă, protoiereu de Brăila şi o parte dintre preoţii implicaţi, împreună cu dna Nicoleta Oancea, director executiv în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială – Brăila au interacționat cu persoanele încercate de greutățile vieții, dând dovadă de solidaritate, întărindu-i în credință şi încurajându-i în suferinţele lor.

„Această iniţiativă a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, a arătat dna Nicoleta Oancea, ne ajută foarte mult, având în vedere că în acest centru, în perioada sezonului rece, se adăpostesc 152 de persoane dintre care 92 sunt provenite de pe stradă, iar celelalte au venit aici din sistemul de protecţie al copilului. Totodată, încurajăm şi comunitatea brăileană să vină către noi, pentru că avem nevoie atât de articole de îmbrăcăminte, cât şi de obiecte de igienă personală“.

În perioada următoare, „pe baza unui grafic comun al protoieriei Brăila şi Direcţiei de Asistenţă Socială – Brăila, persoanele aflate în evidenţa Centrului Social de Găzduire în Regim de Urgență vor beneficia zilnic de hrană caldă, ceai, articole de îmbrăcăminte, dar şi prosoape şi detergenţi“, a subliniat pc. pr. Mircea Băncilă, protoiereu de Brăila.

Manifestări similare au avut loc şi în municipiul Galaţi, atât la Centrul de Urgenţă pentru persoanele fără adăpost şi la celelalte centre sociale, cât şi la persoanele aflate în dificultate, la domiciliile lor.

Toţi beneficiarii au mulţumit pentru darurile primite şi s-au arătat încântaţi de faptul că semenii lor se gândesc la nevoile şi încercările prin care trec.

Cantine sociale