În perioada 22 - 23 ianuarie 2016, în Arhiepiscopia Dunării de Jos s-a desfăşurat faza locală a Olimpiadei de Religie, competiţie organizată de Inspectoratele Şcolare Judeţene din Galaţi şi Brăila în cooperare cu Eparhia Dunării de Jos.

La concurs au participat aproximativ 1.300 de elevi din clasele VII - XII, care au promovat etapa pe şcoală în cele două judeţe ale Eparhiei, Galaţi şi Brăila.

În municipiul Galaţi, evenimentul a fost găzduit de centrul de examen de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare“.

Pentru elevii de la unităţile de învăţământ din judeţul Galaţi au fost organizate centre de examen la Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie, Tecuci şi la Şcolile Gimnaziale din localităţile Slobozia Conachi şi Măstăcani.

În judeţul Brăila, faza locală a Olimpiadei de Religie a fost organizată vineri, 22 ianuarie a.c. la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.

Tematica pentru olimpiadă cuprinde materia de studiu a primelor două unități de învățare, conform programelor şcolare în vigoare pentru disciplina Religie.

Subiectele au fost elaborate de către o comisie de profesori metodologi, pe baza programei anuale de studiu, pentru fiecare judeţ în parte.

Etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie se va desfăşura în data de 5 martie 2016.

Cantine sociale