În zilele premergătoare slăvitului Praznic al Naşterii Domnului, mai multe grupuri de colindători din Galaţi şi Brăila au dorit să-l colinde pe chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

După ce ieri, elevi de la Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, Grupul de tinere din cadrul Aşezântului Social-filantropic „Sf. Vasile cel Mare“ din Galaţi şi Corala „Gavriil Musicescu“ a Mitropoliei Basarabiei l-au colindat pe Arhiepiscopul Dunării de Jos, astăzi, 23 decembrie 2022, în Aula Magna a Centrului pastoral-misionar „Sf. Ioan Casian“ din incinta Reşedinţei arhiepiscopale din Galaţi, ierahul Dunării de Jos a fost colindat de Corul militar al Garnizoanei Brăila, Corul ”Sf. Rafail” al preoţilor din protopopiatul Târgu Bujor şi Grupul de copii ,,Doina Mandrei“ din parohia Brătuleşti.

La eveniment au fost prezenţi, oficialităţi locale, reprezentanţi ai armatei, jandarmeriei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, slujitori din administraţia eparhială şi de la Catedrala arhiepiscopală, preoţii militari de la Galaţi şi Brăila, precum şi un grup de profesori ucraineni.

Într-o deosebită armonie, corurile prezente au interpretat colinde tradiţionale româneşti, vestind prin cânt şi bucurie marele praznic al Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos.

În continuare, Părintele Arhiepiscop a ţinut un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere pentru efortul depus în păstrarea şi promovarea valorilor şi tradiţiilor autentice creştine.

Înaltpreasfinţia Sa le-a vorbit celor prezenţi despre bucuria şi lumina aduse în viaţa noastră de  colinde, arătând că acestea sunt creaţii populare autentice care, an de an, reprezintă pentru credincioşi o formă a Evangheliei acceptată prin cele cinci simţuri pentru a ne sfinţi.

De asemenea, ierarhul locului a avut un dialog de suflet cu cetăţenii ucraineni, adresându-le acestora invitaţia de a participa şi la sărbătoarea Naşterii Domnului.

În semn de recunoştinţă şi de apreciere pentru activitatea desfăşurată, ierarhul Dunării de Jos a conferit distincţia eparhială „Vrednicia andreiană“ domnului locotenet-colonel Remus Octavian Popa, fostul comandant al Garnizoanei Galaţi.

La final, ierarhul Dunări de Jos şi toţi cei prezenţi au cântat împreună colinde, iar la plecare gazdele le-au oferit daruri colindătorilor.

Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale