Duminică, 18 decembrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, în comuna Nămoloasa din judeţul Galaţi, mai multe grupuri de copii și tineri și-au alăturat vocile și sufletele pentru a vesti marele praznic al Nașterii Domnului în cadrul celei de-a V-a ediții a concertului „Un colind, un dar pentru sufletul tău“.

Activitățile, desfășurate în anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului, au debutat cu Sfânta Liturghie în biserica parohială „Pogorârea Sfântului Duh“ din localitatea Nămoloasa. Copiii prezenți la slujbă au primit Sfânta Euharistie și s-au bucurat de micile daruri oferite de credincioși în semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu.

În continuare, în Căminul cultural al localităţii s-a desfăşurat concertul de colinde care a reunit 8 grupuri de copii şi tineri de la parohiile din judeţul Galaţi, preoţii din parohiile aparţinătoare, profesori de religie, învăţători şi alte cadre didactice implicate în instruirea tinerilor, precum şi numeroşi credincioşi.

Colindele tradiţionale româneşti au răsunat cu bucurie şi emoţie din glasurile curate a peste 130 de tineri participanţi la această ediţie.

Într-o atmosferă de sărbătoare, tinerii colindători îmbrăcaţi în portul tradiţional românesc au reuşit să aducă credincioşilor din această localitate situată pe malul drept al râului Siret, prin cânt, poezie şi scenete religioase frumuseţea sărbătorilor prlejuite de Naşterea Domnului Hristos.

Cei prezenți la eveniment s-au bucurat pe lângă colindele deosebite și de un ceai cald, suc și o mică gustare.

La final, copiii au primit daruri din partea Parohiei Nămoloasa Sat în valoare de 2.500 lei.

 Pr. Rareş Bucur

Cantine sociale