Având în vedere că Sărbătoarea Naşterii Domnului se apropie şi acest mare praznic este un prilej de bucurie, în special pentru copii, la iniţiativa, cu binecuvântarea şi cu contribuţia efectivă ale Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, 20 de copii din localitatea Odaia Manolache, judeţul Galaţi, care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse, au primit daruri.

În ziua 19 decembrie a.c., cei 20 de copii, însoţiţi de părinţii lor şi preotul de la parohia menţionată, s-au deplasat la un centru comercial din Galaţi unde le-au fost achiziţionate şi oferite copiilor articolele vestimentare noi. Bucuria a fost mare întrucât copiii au avut posibilitatea de a-şi alege singuri hăinuţele, încălţămintea şi jucăriile pe care şi le-au dorit.

Impresionate de situaţia acestor copii, angajatele magazinului nu au rămas nepăsătoarea şi au simţit nevoia de a face o faptă bună, oferind copiilor mai multe dulciuri.

Sprijinul acordat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, a continuat şi astăzi, 20 decembrie, în ziua de pomenire a Sfântului Ignatie Teoforul, când o delegaţie de la Centrul Eparhial a mers la Odaia Manolache, la casa uneia din familiile nevoiaşe cu şase copii, pentru a binecuvânta lucrările de amenajare a unei încăperi, realizate în acest an prin grija Centrului eparhial şi a parohiei Odaia Manolache, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai a acestor copii.

Cu prilejul acestei deplasări, celor 20 de copii le-au fost oferite din partea Centrului Eparhial şi alte daruri, constând în cărţi cu poveşti pentru copii, iconiţe şi dulciuri.

Ajutoarele pentru menajarea locuinței și darurile oferite acestor copii se ridică la suma de 14.000 lei.

Cantine sociale