Activităţile social-filantropice îndreptate către familiile sinistrate afectate de inundaţiile din judeţul Galaţi au continuat şi în luna decembrie.

Solidari cu cei aflaţi în suferinţă, cu înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Permanenţa Consiliului Naţional Bisericesc din data de 24 noiembrie 2016 a aprobat acordarea unui ajutor financiar de 70.000 lei din fondul Filantropia al Patriarhiei Române, în vederea continuării iniţiativelor de întrajutorare a credincioşilor care au suferit ca urmare ploilor abundente din luna octombrie a.c.

La iniţiativa şi îndrumarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, în ajunul sărbătoririi Sf. Ierarh Nicolae, atunci când copiii de toate vârstele aşteptă daruri de la sfântul şi milostivul ierarh, 80 de elevi din parohiile protoieriei Covurlui, însoţiţi de preoţi, cadre didactice şi voluntari, s-au deplasat la unul din centrele comerciale din municipiul Galaţi şi au primit în dar articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, valoarea ajutorului primit de fiecare copil în parte fiind de 250 lei.

Implicarea, susţinerea şi ajutorarea familiilor sinistrate din Câmpia Covurluiului vor continua şi în perioada următoare, urmând ca alţi 130 de copii să fie beneficiarii acestui program de oferire de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Cantine sociale