În seara zilei de 19 decembrie 2016, a avut loc tradiţionala serbare de Crăciun a elevilor Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian Arhiepiscopul Dunării de Jos, evenimentul a fost aşezat sub genericul „Colindăm, Doamne, colind!“ şi a fost găzduit de Teatrul Muzical „Nae Leonard“ din municipiu.

Programul serbării propus de elevii seminarişti a cuprins piese psaltice, colinde tradiţionale, pluguşorul şi momente poetice dedicate Naşterii Domnului.

Alături de tinerii seminarişti, pe scenă au urcat Corul „Camerata Juventus“ şi formaţia de muzică veche românească „Kalofonis“ din Galaţi.

În partea a doua a manifestării, elevii claselor primare de la seminar au interpretat colinde şi cântece de stea, în cadrul serbării intitulată “Veste mare v-am adus: S-a născut Domnul Iisus!”.

Pentru dăruirea şi implicarea în acest program, elevii seminarişti au fost răsplătiţi cu dulciuri, iconiţe, daruri de la Moş Crăciun dar şi cartea „M-am împărtăşit! Mă simt ca un înger!“, apărută la editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos. În această broşură sunt cuprinse câteva din gândurile şi simţămintele celor mai mici seminarişti exprimate prin scris sau desenate, prilejuite de întâlnirea lor cu Mântuitorul Iisus Hristos, în Euharistie.

Şi anul acesta, serbarea de Crăciun a elevilor Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ a încântat publicul gălăţean de toate vârstele care a umplut până la refuz sala Teatrului Muzical „Nae Leonard“.

Cantine sociale