Absolvenţii Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ - Galaţi au ales ca, la încheierea anilor de studenție, să mulţumească lui Dumnezeu pentru binefacerile şi ajutorul primit pe toată perioada studiilor.

Slujba de Te Deum a fost oficiată în Catedrala Arhiepiscopală de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

La eveniment au participat distinsul corp profesoral universitar, tinerii absolvenţi, studenţi din ceilalţi ani dar şi simpli credincioşi.

În cuvântul său, Chiriarhul Dunării de Jos a subliniat faptul că „la Galaţi există o colaborare strânsă între Arhiepiscopia Dunării de Jos, Facultatea de Medicină şi Primăria locală pentru pregătirea unei clinici unice în ţară, de oncologie pediatrică, potrivit metodei germane, pentru a da viitorilor medici şansa de a studia şi a lucra în România ca în Occident”.

Părintele Arhiepiscop a evidenţiat şi nevoia de a se institui la Facultate de Medicină din Galaţi „Diploma de voluntariat”, recunoscută în ţară şi în străinătate şi acordată în urma unor programe de voluntariat desfăşurate de tinerii din cadrul Facultăţii de Medicină şi nu numai, în satele sărace din cele două judeţe ale eparhiei, pentru a preveni şi a putea depista la timp anumite boli ale semenilor noştri, aflaţi în dificultăţi materiale”.

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop a oferit tinerilor absolvenţi de la Medicină iconiţe, binecuvântând pe fiecare în parte.

După slujba din Catedrala Arhiepiscopală, corpul profesoral, absolvenţii şi părinţii acestora s-au deplasat la Teatrul Muzical „Nae Leonard” pentru festivitatea de premiere.

Chiriarhul Dunării de Jos, profesorii şi absolvenţii au rostit alocuţiuni adecvate momentului festiv al absolvirii cursurilor.

Evenimentul s-a încheiat cu oferirea de diplome şi medalii.

Studiul medicinii la Universitatea „Dunărea de Jos“ a început la sfârşitul anilor '90 odată cu înfiinţarea specializării kinetoterapie şi a specializării de asistenţă medicală.

Coroborarea dintre tradiţia medicală din această zonă şi mediul academic, a avut ca rezultat fondarea Facultăţii de Medicină în anul 2004, prin decizia Guvernului României, ca o consecinţă necesară a importanţei şi a dezvoltării socio-economice a acestei zone.

Facultatea oferă 5 programe de studiu la nivel de licenţă: Medicină, Farmacie, Medicină Dentară, Asistenţă medicală generală şi Moaşe.

Dezvoltarea facultăţii este susţinută de o infrastructură modernă desfăşurată pe aproximativ 8.000 m2, cu amfiteatre spaţioase, laboratoare şi săli de lucrări dotate la nivel european, accesul în clinici performante, bibliotecă informatizată aflată într-o continuă dezvoltare, cămine noi, şi facilităţi sportive.

Cantine sociale